7 juli 2019

MARIEHAMNSPOLITIKERNAS HEMLIGA SAMMANTRÄDEN

Mariehamnspolitikerna håller hemliga möten. Tror dom. Men det finns en katt bland hermelinerna. En katt som läcker som ett såll, och vips så har media fått info från mötet, både agendan och en muntlig version!
Det är inget märkligt med att hålla informativa möten politiker emellan. Det är nyttigt för att den demokratiska ordningen skall upprätthållas. Och det är nyttigt att diskutera i små rum där tonen blir en helt annan, i stället för inför en tv-publik.
Men vad som diskuteras och vad som överenskoms bör varje deltagare med ett uns av förstånd begripa att skall hållas inom den lilla kretsen. Om man sedan vill gå ut i media och berätta om sina egna åsikter är en sak som bör stå för berättaren själv, men att nedlåta sig till att tillställa media enskilda minnesanteckningar från någon annan mötesdeltagare är på gränsen till idioti. Det visar att den som gjort detta inte är mogen sin uppgift som politiker.
Utan att ha deltagit i mötet, eller diskuterat agendan med någon annan som deltagit där, ställer jag ändå frågan om man inte borde ha ett särskilt politikermöte för att diskutera hur man i samförstånd skulle kunna för Mariehamns stad och dess näringsliv framåt! Det mesta har gått i stå, och det kan man inte lasta tjänstemännen för.  Det är politikernas sak att dra upp riktlinjerna för stadens utveckling, om man inte förmår göra detta, ja, då måste någon annan göra det, och nu har tjänstemännen den uppgiften, i brist på politiskt styre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar