8 oktober 2019

MEDIERNAS FÖRSÖK TILL PÅVERKAN AV VALRESULTATET

Genom olika undersökningar , och analyser av dessa, försöker medierna påverka valresultatet. Man hänvisar till olika gallupar, viktade resultat m.m. varför man manipulativt kommer fram till hur valresultatet skall bli, och vilka som skall bilda den nya landskapsregeringen.

Om man förhåller sig något så när saklig till de olika opinionsundersökningarna, och framförallt till det slutliga valresultatet, som kommer när väljarna har sagt sitt, så borde de partier som går framåt i valet också vara de som bildar landskapsregering. Om  väljarna visar missnöje med vissa partiers sätt att bedriva politik, så skall väljarnas röst respekteras, och de partierna skall inte ingå i en ny regering. Här avser jag givetvis de partier som går bakåt i valet, och har ett minskat väljarunderstöd.

Men journalister har ju också politiska åsikter, och de är väljare, precis som vi alla andra vuxna människor. Men att de använder sig av sin, för alla läsare, framskjutna plats för att bedriva politisk propaganda är ganska smaklöst. Men med hänvisning till att det ännu finns ca 2.000 väljare som ännu inte har bestämt sig för hur de skall rösta, kan inte journalisterna låta bli att försöka förbättra resultatet för det egna partiet genom att försöka manipulera  väljarna att "rösta rätt", för alla vill ju rösta på en vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar